Dat komt mij niet heel verrassend over? Naar mijn ervaring is het echt de slechtste bezorger van allemaal.

Wat is jullie ervaring met DHL en anderen?

  • Skull giver@popplesburger.hilciferous.nl
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    3
    ·
    1 year ago

    DHL belt bij mij soms gewoon niet aan. Dat de bezorger regelmatig voor mijn gebouw parkeert om te lunchen maakt dat alleen maar erger. PostNL belt meestal wel aan, al proberen die mij ook meteen met vier andere pakketjes op te schepen als ik de fout maak als eerste in het gebouw op de bel te reageren.

    Gelukkig heeft DHL wel veel servicepunten waar je zo’n pakketje kan ophalen, maar websites die met DHL bezorgen hebben meestal geen optie zo’n punt te selecteren. Sommige websites zetten ook expres de optie om bij een kluisje te bezorgen zodat ik een half uur mag omfietsen om een pakketje op te halen. DHL-chauffeurs rijden ook veel asocialer dan PostNL-chaufeurs, al zijn beiden een gevaar op de weg.

    Bij PostNL is dit net iets beter (ophaalpunten op veel meer plekken waar ik kom) al moet je een dobbelsteen rollen om te bepalen of je wel of niet je pakketje bij een ophaalpunt kan bezorgen. Ik weet nog steeds niet waarom ze per se eerst een bezorger langs willen sturen op een dag dat ik er niet ben voor ze me 's avonds zo’n pakketje willen laten ophalen, het gebeurt lang niet altijd namelijk.

    GLS staat volgens mij voor “Geen Levering of Service” als ik kijk hoe die met pakketjes omgaan. Pakketjes zichtbaar buiten de deur achterlaten en ophaalpunten ergens diep verstopt in de krochten van een industrieterrein.

    Ik heb de voorkeur voor PostNL omdat ik dan weet dat ik makkelijk een pakketje kan ophalen, tolereer DHL, en ontwijk de rest van de bezorgers. Ik weet niet of ik de enige ben die een online winkelmandje heeft achtergelaten op het moment dat de bezorgservice duidelijk werd, maar ik heb me te vaak gebrand aan die onzin om nog risico te nemen.