Mäkisen mukaan poliisin tekninen tutkinta on käynyt paikalla sunnuntaina. Poliisi ei ota kantaa mahdollisiin terroristisiin tarkoituksiin.

Mäkisen mukaan tutkinta ei ole siinä vaiheessa, että siitä mahdollisuudesta voisi sanoa mitään. Mäkinen toistaa, että tässä vaiheessa tapausta tutkitaan törkeänä vahingontekona.

  • IsoKiero@sopuli.xyzOP
    link
    fedilink
    suomi
    arrow-up
    2
    ·
    1 month ago

    Toimisikohan ihan vaan sähköpaimen ainakin pieniä sivuleikkureita vastaan. Vähän lisää kumia vaijerin alapäähän ja kunnon kyltit lähelle.

    Veikkaan, että tuommoinen alue pitäisi sitten myös aidata, että siihen harukseen ei pääse marjamummot ja rusakot käsiksi. Lisäksi se on aika tukevasti maadoitettu betoniankkuriin, eli pätkä harusvaijeria pitäisi korvata jollain sähköä johtamattomalla materiaalilla, joka ei taida olla aivan yksinkertainen temppu. Lisäksi työkaluissa tuppaa olemaan kumiset kädensijat ja jos ne sattuu puuttumaan niin kumisaappaat ja hanskat riittää vähän tehokkaampaakin paimenta vastaan.

    • keletappi@sopuli.xyz
      link
      fedilink
      suomi
      arrow-up
      2
      ·
      1 month ago

      Niin siis ajattelin että olisi tosi paksu eriste vaan vaijerin alapäässä jonnekin muutaman metrin korkeuteen, ja isot varoitukset siitä että on kauhea jännite vaijerin haruksessa, oikein hengenvaarallinen. Itse sähköpaimen olisi sijoitettu potentiaalisen tihutyön tekijän korvien väliin. Kustannukset olisi nuo eristeet ja kyltit.

      • IsoKiero@sopuli.xyzOP
        link
        fedilink
        suomi
        arrow-up
        2
        ·
        1 month ago

        Mopojonneosastoon tuommoinen saattaisi ehkä toimia, ainakin siihen asti että joku käy nakkaamassa rautaputken haruksia vasten kipinäshown toivossa. Valtiotason kiusantekoa kohtaan tuollaisella tuskin on merkitystä, katkaisukeinoja kun on niin valtavat määrät. Jos joku tosissaan maston haluaa nurin ja pelkää sähköiskuja niin veikkaisin että osaava ampuja ja .308 riittää, mutta aiheuttaa toki enemmän meteliä ympäristöön.