• redfellow@sopuli.xyz
    link
    fedilink
    suomi
    arrow-up
    2
    arrow-down
    6
    ·
    8 months ago

    En vertasi ay-lakkojen masinointia äänioikeuksiin, tai 5-päivän työviikkoon - asioihin, siis, joita yksikään puolue ei halunnut ajaa, vaikka niiden äänestäjätkin sitä vaativatkin. Nuo molemmat ovat malliesimerkkejä hyvistä poliittisista lakoista. Nyt meillä on enemmistö, jotka äänesti valtaan puolueen, joka lupasi leikata.

    Liitot taasen ovat vain yksi taho, joilla toki komppaajia, mutta eivät heidän vaatimukset edusta koko kansan tahtoa, eikä kukaan ole heitä valinnut ja antanut heille valtaa puuttua demokraattisesti valitun hallituksen toimiin.

    Jos hallitus taipuisi, ei kansan, vaan ay-pomojen vaatimuksiin, aukeisi jatkon kannalta sellainen syöpäpurkki että huh. Kukaan tuskin ennen vaaleja myöskään oletti että tällaiseen toimintaan joudutaan puuttumaan, ja itse ymmärsin lakko-oikeus puheet perinteisten työnantaja-puolten painostukseen tarkoitettujen lakkojen kantilta.

    En ole seurannut Purran ulostuloja ihan oman mielenterveyden puolesta, joten en osaa vastata kysymykseesi.

    • ananas@sopuli.xyz
      link
      fedilink
      suomi
      arrow-up
      2
      ·
      edit-2
      8 months ago

      Tässä on niin paljon virheitä, etten tiiä mistä ees alkais purkamaan. Selkeesti yhteiskuntopin tunneilla ei ainakaan oo kuunneltu. (Edustuksellinen) demokratia ei lopu äänestämiseen, se alkaa siitä. Erilaiset eturyhmät ovat olleet jokaisen toimivan demokratian osa niin kauan kuin demokratia on ollut juttu.

      Liitot taasen ovat vain yksi taho, joilla toki komppaajia, mutta eivät heidän vaatimukset edusta koko kansan tahtoa, eikä kukaan ole heitä valinnut ja antanut heille valtaa puuttua demokraattisesti valitun hallituksen toimiin.

      No, Suomen laki on tästä kanssasi eri mieltä. Sen lisäksi liittojen johto kyllä valitaan ihan vaaleilla, et kyllä, ne on valittu sinne. Eturyhmät yllättäen saavat ajaa omien jäseniensä etuja.

      Jos hallitus taipuisi, ei kansan, vaan ay-pomojen vaatimuksiin, aukeisi jatkon kannalta sellainen syöpäpurkki että huh.

      Ensinnäkään, tän kuvaaminen “ay-pomojen vaatimuksina” on aika helvetin älyllisesti epärehellistä, teit sitä tahallas tai et. Toiseksi, tää ei oo mikään “syöpäpurkki jota ei voi aukaista”, se on ollut auki yli 200100 vuotta. (edit: en osaa laskea)

      Kukaan tuskin ennen vaaleja myöskään oletti että tällaiseen toimintaan joudutaan puuttumaan, ja itse ymmärsin lakko-oikeus puheet perinteisten työnantaja-puolten painostukseen tarkoitettujen lakkojen kantilta.

      Aika moni näki tän tulevan, koska tätä on kirjaimellisesti tapahtunut ainakin 1800-luvun lopulta asti samankaltaisissa tilanteissa. Luuletko että Suomessa ja muissa Pohjoismaissa omistajapuoli on hyvää hyvyyttään antanut paremmat lähtöoikeudet työntekijöille kuin muualla, sen sijaan että ne olisi voitettu työtaisteluilla, joita nyt yritetään rajoittaa?