Avainasemassa sen uudessa liiketoimintasuunnitelmissa on ”kuluttajien sitouttaminen” ja muuttuminen ”älykkäiden elämäratkaisujen yhtiöksi”.
Korealaisjätti aikoo päivittää kodinkoneitaan pyörittävän webOS-käyttöjärjestelmän tukemaan ”sisältöä, palveluita ja mainoksia”.
Itsehän ostin Apple TV boksin telkkarin kylkeen. Sen verta allerginen mainoksille, että en edes halunnut mahdollisuutta mainoksille. Ohjelmia en ole aikoihin katsonut muuta kuin suoratoistojen kautta, koska normi kanavat on täynnä mainoksia. Areenan applikaatiosta näkee Ylen suorat jos sille on tarvetta.
On Applessakin ongelmansa, mutta Androidin kylkeen tulee aina jotain valmistajan roskaa, joka nykyään tarkoittaa usein mainoksia. Ei vaan jaksa säätää noiden kanssa enää. Mielellään maksan Apple veron, että ei tarvitse miettiä.
Olisi kiva jos tulisi joku toinen valmistaja jolta tietäisi, että paskaa ei tule kylkeen nyt eikä tulevaisuudessa, mutta ilmeisesti tämä on liian hankala konsepti toteuttaa.
Tämä on kyllä yhä edelleen Androidin suurin heikkous, sama näkyy vielä voimakkaammin myös puhelimissa. Androidin avoimuus on kaksiteräinen miekka, toisaalta kuluttaja hyötyy siitä kun käyttöjärjestelmä ei ole lukittuna yhden tietyn valmistajan rautaan, mutta sitten se näkyy myös siinä että joka ikisellä valmistajalla on valtava hinku tunkea jotain omaa roskaa Androidin päälle, vaikka pitkäaikaisena Android-käyttäjänä vannon että lähes poikkeuksetta se paras mahdollinen käyttökokemus on juurikin muokkaamaton vanilja-versio Androidista. Harvassa ovat laitevalmistajien lisäämät ominaisuudet jotka oikeasti tuntuisivat sen arvoisilta. Lisäksi yleensä valmistajat ovat enemmän tai vähemmän laiskoja päivittämään omia kustomoituja Android-versioitaan, siinä missä vanilja-Androidilla uudet päivitykset onnistuvat yleensä jo version julkaisupäivänä.
Mitä puhelimiin kuin telkkareihinkin tulee, olisin valmis maksamaan jopa extraa siitä että laite tulee ihan puhtaalla vanilja-Androidilla ilman valmistajan muutoksia ja esiasennettuja paska-appeja joiden poistaminen on estetty. Puhelimissakin tämä on saatavilla lähinnä Googlen omilla Pixel-sarjan luureilla, mikä vähän päihittää koko sen valmistajien valinnanvapauden pointin.
Nvidia shield tv pro ja Projectivy launcher on ollut huikee yhdistelmä.
Nopea, pientä parannusta tekevä AI upscale, natiivi tuki lähes kaikille videotyypeille eikä yhtään mainoksia 👌
Saman launcherin saa myös uudelle chromecastille, jolloin poistuu mainokset (eikä laitekkaan ole niin kallis kuin shield)